Aktualności

Piątek, 10 listopada 2017

Dzień Zdrowego Jedzenia w SP 5

W środę, 8 listopada Szkoła Podstawowa Nr 5 pachniała kulinarnymi smakołykami wykonanymi przez uczniów. Z inicjatywy Rady Rodziców hucznie obchodzono Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Uczniowie każdej klasy przygotowali przynajmniej dwie potrawy ze zdrowych, dietetycznych produktów. Wystawiono je na kiermaszu, na którym uczniowie i goście mogli je kupić za symboliczną złotówkę. Jury reprezentujące rodziców, nauczycieli, dyrekcję oraz SANEPiD oceniało smak, wygląd, wkład pracy i pomysłowość potraw.

- Spośród kulinarnych prezentacji zostaną wyłonieni zwycięzcy, których nagrodzimy w najbliższych dniach – mówi Jarosław Żukowski, wicedyrektor gołdapskiej „piątki”. - Cała szkoła pachniała świeżymi sałatkami, wypiekami i koktajlami. Wszystko odbywało się w entuzjastycznej atmosferze. Jednogłośnie stwierdziliśmy, że był to pierwszy kiermasz, ale nie ostatni.